Zeven minuten na Middernacht

Zeven minuten na Middernacht – Patrick Ness & Siobhan Dowd

Uitgeverij: De Geus
Jaar:
2013 (origineel 2011)
Genre:
YA; fantasy en contemporary
Bladzijdes:
215
Bindwijze:
Hardcover
Serie:

Waardering:
5 sterren

20161115_151921

Het monster verscheen net na middernacht. Maar het is niet het monster dat Conor verwachtte, het monster uit de nachtmerrie die hij bijna elke nacht heeft gehad sinds zijn moeder ziek werd. Die met de duisternis, de wind en het geschreeuw. Het monster uit zijn achtertuin is anders. Oud. Wild. En hij wil het meest gevaarlijke van alles van Conor, hij wil de waarheid. (Goodreads)

Waarom, o waarom is dit boek niet meer bekend in Nederland? Op instagram komt dit boek vrij vaak voorbij maar bij Nederlandse bloggers hoor je er eigenlijk vrij weinig over. Dat is zo vreselijk jammer want dit is zo’n schitterend boek dat veel meer aandacht verdient. Hoewel het boek voor jongeren is, is het ook een prachtig boek voor volwassenen.

“Je schrijft je leven niet in woorden. Je schrijft het met daden. Wat je denkt is niet belangrijk. Het enige belangrijke is wat je doet.”

Eerst wat over de bijzondere totstandkoming van dit boek. Het idee/begin is namelijk afkomstig van Siobhan Dowd. Zij overleed echter voordat zij het verhaal kon afmaken. Haar nabestaanden benaderden Patrick Ness of hij het wilde afmaken. Ik vind het erg mooi en geeft het verhaal een extra lading.

20161115_151945

Het verhaal draait om Conor die op een nacht door een monster wordt bezocht, maar meer wil ik eigenlijk niet over het verhaal vertellen want het verhaal is het mooist als je het zelf kan ontdekken. De boodschappen achter het verhaal is een universele. Het verhaal leert je hoe het echte leven is!

“Er is niet altijd een goeierik. En ook niet altijd een slechterik. De meeste mensen zitten er ergens tussenin.”

Patrick Ness heeft een haast poëtische schrijfstijl. Het boek voelde soms als een sprookje aan. Het verhaal stond vol met de meest prachtige quotes waarvan je er enkele in deze recensie vindt. Conors verhaal kruipt onder je huid en laat je niet meer los tot ver nadat je het boek uit hebt. Het is ontzettend intens en laat je hart gebroken achter.

20161115_151951

Dan even over de illustraties in dit boek. Zij zijn een mooie toevoeging aan het verhaal en geven de sfeer erg goed weer. Soms zijn ze huiveringwekkend, soms hartbrekend, maar allemaal zijn ze fascinerend. De illustraties zijn van Jim Kay, hij is ook de illustrator van de Harry Potter geïllustreerde versies.

“Er bestaan geen woestere wezens dan verhalen. Verhalen jagen en bijten en achtervolgen.”

20161115_152013

Dit boek verschijnt binnenkort in de bioscoop en ik ben erg nieuwsgierig naar hoe ze dit hartbrekende verhaal hebben verfilmd. Vanwege de verfilming is er nu een filmversie van het boek uitgebracht die maar €12,50 kost. Rennen naar de boekenwinkel dus, want dit boek zal je absoluut niet teleurstellen!

De Trailer

Advertenties

5 reacties op ‘Zeven minuten na Middernacht

  1. Ik vind het ook jammer dat dit boek niet zo bekend is, het is namelijk een van mijn favoriete boeken! Dat wordt flink snotteren door alle tranen tijdens het zien van de film…

    Liked by 1 persoon

  2. Leuke recensie! Ik heb ook veel goede dingen gehoord over de Engelse versie, “A Monster Calls”. Wat leuk ook dat er een film van komt! 😊

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s