The Kiss of Deception

The Kiss of Deception – Mary E. Pearson

Uitgeverij: Square fish
Jaar: 2014
Genre: fantasy
Bladzijdes: 489
Bindwijze: paperback
Serie: The Remnant Chronicles #1
Waardering: 4 sterren

20161108_162845

She flees on her wedding day.
She steals ancient documents from the Chancellor’s secret collection.
She is pursued by bounty hunters sent by her own father.
She is Princess Lia, seventeen, First Daughter of the House of Morrighan.
The Kingdom of Morrighan is steeped in tradition and the stories of a bygone world, but some traditions Lia can’t abide. Like having to marry someone she’s never met to secure a political alliance.
Fed up and ready for a new life, Lia escapes to a distant village on the morning of her wedding. She settles in among the common folk, intrigued when two mysterious and handsome strangers arrive—and unaware that one is the jilted prince and the other an assassin sent to kill her. Deceptions swirl and Lia finds herself on the brink of unlocking perilous secrets—secrets that may unravel her world—even as she feels herself falling in love. (Goodreads)

Dit boek was een total cover buy! Ik vind de cover echt schitterend! Hoe langer je ernaar kijkt, hoe meer details je opvallen, maar het gaat natuurlijk om het verhaal. Gelukkig viel het verhaal alles behalve tegen.

Je wordt gelijk in het diepe gegooid met dit verhaal. Je duikt gelijk in de samenleving met zijn tradities en rituelen waarin weinig wordt uitgelegd. Bijvoorbeeld de schildering op de rug van Lia, pas later in het verhaal hoor je meer over deze schildering en wat voor traditie het is. En zo gaat het vaak in het boek: bepaalde aspecten worden pas later in het boeken beantwoord of zelfs helemaal niet. Pearson neemt haar tijd om het verhaal zich te laten ontplooien. Je krijgt de tijd om het personages te leren kennen, de cultuur en het land te ontdekken. Het verhaal ontplooit zich dus niet in snel vaart, je hebt geduld nodig.
Ik ben onder de indruk van Pearsons schrijfstijl. Het las ontzettend prettig ondanks dat er weinig tempo in het verhaal zit. Haar aandacht voor details is mooi en ze zijn goed uitgewerkt. De profetieën en poëtische teksten geven een inkijkje in de geschiedenis. Hoewel ik nog niet alles snap, vond ik het fascinerend en ben ik benieuwd naar de volgende delen en hoe het daar verder zal worden uitgewerkt. Het was fijn dat niet alles voor je werd uitgekauwd en uitgelegd. Er bleven veel vragen over en dat maakt het juist wat leuker allemaal!

Lia was een verfrissend personage. Ondanks dat ze als prinses is opgevoed, is ze niet verwend of arrogant. Lia is een sterke, zelfstandige jonge vrouw die ook veel liefde te geven heeft. Het normale leven is aanpassen voor Lia, maar gelukkig neemt Pearson hier haar tijd voor. De vriendschap tussen Pauline en Lia is mooi en realistisch. De vriendschap is ontzettend belangrijk en hij wordt niet ondergesneeuwd door de liefdesdriehoek. Over liefdesdriehoek gesproken, ik vond het echt fantastisch dat je niet weet wie de huurmoordenaar is en wie de prins. Ik switchte constant van gedachten over wie wie is en er was totaal geen hint wie wie is. Uiteindelijk had ik het mis. Beide mannen waren ontzettend leuk en de liefdesdriehoek was zowaar geloofwaardig en paste goed in het verhaal. Het zat echt heel goed in elkaar, beide mannen kunnen de prins en de huurmoordenaar zijn.

The Kiss of Deception is een heerlijk fantasy verhaal plus een fantastisch begin van de serie. De worldbuilding was erg sterk, de personages zitten fantastisch in elkaar en de schrijfstijl is om verliefd op te worden. Dan zaten er op het einde nog een paar ijzersterke plottwisten waardoor je alleen nog maar nieuwsgieriger wordt naar deel twee. Kortom, ik wil meer!

Advertenties

3 reacties op ‘The Kiss of Deception

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s