The Light between Oceans

The Light between Oceans – M. L. Steadman

Uitgeverij: Black Swan
Jaar: 2012
Genre: Roman
Bladzijdes: 461
Bindwijze: paperback
Serie: –
Waardering: 5 sterren

20161010_153330

Tom Sherbourne, released from the horrors of the First World War, is now a lighthouse keeper, cocooned on a remote island with his young wife Izzy, who is content in everything but her failure to have a child.
One April morning, a boat washes ashore carrying a dead man – and a crying baby. Safe from the real world, Tom and Izzy break the rules and follow their hearts.
It is a decision with devastating consequences.
(Goodreads)

Tom en Isabel wonen op een eilandje, een stukje van het vaste land af, omdat Tom daar de vuurtoren beheert. Ze zijn al enkele jaren getrouwd maar het is ze nog niet gelukt om kinderen te krijgen. Isabel heeft verscheidenen miskramen gehad. Op een dag spoelt er een bootje aan met een dode man en een levende baby. Tom en Isabel besluiten de baby te houden met alle gevolgen van dien!

Scars are just another kind of memory.

Na een recensie op De Pagina Omslaan en trailer van de verfilming moest ik dit boek lezen. En wauw, dit is zo’n mooi boek. Ik had zelfs een klein brokje in mijn keel, wat echt zelden voorkomt. Ik kan nu al niet wachten op de verfilming om opnieuw van dit hartbrekende verhaal te kunnen genieten.

Dit boek moet je lezen met zo weinig mogelijk kennis. Ik zal dan ook zo weinig mogelijk over het verhaal zelf zeggen. De schrijfstijl is zo mooi, ergens zo breekbaar. Steadman neemt de tijd om het verhaal zich te laten ontplooien. Er wordt de tijd genomen om het verhaal tot stond te laten komen. Zo leer je de karakters ook goed kennen, met hun verleden en hun goede en minder goede karaktertrekken. Doordat je ze zo goed leert kennen, snap je hoe ze tot hun daden later in het verhaal komen en ga je ze niet veroordelen om wat ze doen. Dit verhaal laat zien dat het niet altijd zwart-wit is, er is geen goed of slecht. Er is een grijs gebied waarover we niet altijd kunnen oordelen. Soms zijn er geen winnaars, alleen verliezers.

No one ever has or ever will travel quite the same path on earth…

Voor dit boek moet je de tijd nemen zodat je het verhaal goed in je kan nemen, maar ook om de schitterende schrijfstijl die Steadman hanteert tot je door te laten dringen. Dit boek is het absoluut waard! 5 sterren is dit verhaal het absoluut waard. Ik kan niet wachten op de film, waarvan je trailer hier kan vinden.

Dit boek is recent verschenen in het Nederlands bij uitgeverij Boekerij onder de naam Het Licht van de Zee!

Advertenties

3 reacties op ‘The Light between Oceans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s