The Leaving

The Leaving – Tara Altebrando

Uitgeverij: Bloomsburry
Jaar: 2016
Genre: YA; mysterie
Bladzijdes: 421
Bindwijze: paperback
Serie: –
Waardering: 4 sterren

20161009_220723

Six were taken. Eleven years later, five come back–with no idea of where they’ve been.
Eleven years ago, six kindergarteners went missing without a trace. After all that time, the people left behind moved on, or tried to.
Until today. Today five of those kids return. They’re sixteen, and they are . . . fine. Scarlett comes home and finds a mom she barely recognizes, and doesn’t really recognize the person she’s supposed to be, either. But she thinks she remembers Lucas. Lucas remembers Scarlett, too, except they’re entirely unable to recall where they’ve been or what happened to them. Neither of them remember the sixth victim, Max. He doesn’t come back. Everyone wants answers. Most of all Max’s sister Avery, who needs to find her brother–dead or alive–and isn’t buying this whole memory-loss story.
(Goodreads)

Zodra ik dit boek zag liggen wist ik dat ik het boek gelijk moest hebben. De achterflap klonk intrigerend. Daarnaast trekt de cover heel erg de aandacht, hij past tevens goed bij het verhaal. “Six were taken. Fice came back.” Dat klinkt toch ontzettend intrigerend en spannend.

Het verhaal wordt vanuit drie personen beschreven. Scarlet en Lucas zijn elf jaar vermist geweest en weten niks meer van de afgelopen elf jaar. Avery is de zus van Max, hij is nog steeds vermist. Elk van deze drie heeft een hele eigen stem, die ook letterlijk zo op papier wordt overgebracht. Vooral bij Scarlet is dit uniek. Het deed mij denken aan de Touching Juliette serie die dat ook op zo’n manier op papier overbrengt. Dit geeft een leuke toevoeging aan het verhaal, tevens onderscheidt het zichzelf daardoor.
Hoe bizar is het om te moeten voorstellen dat je elf jaar van je leven niet meer weet. Ik vond het erg realistisch hoe er op verschillende manieren werd gereageerd op de terugkomst van de vijf jongeren. De manier waarop deze vijf mensen zelf reageerden op hun terugkomst is heel verschillend, maar zover we dat konden lezen ook wel realistisch. Niet iedereen reageert nou eenmaal hetzelfde in zo’n situatie.
Bij Scarlet was de verwarring en onzekerheid duidelijk merkbaar, bijvoorbeeld in de kleine dingen als welke kledingstyle bij je past. Ik vond haar het meest fijne personage om over te lezen. De groei die haar karakter doormaakt, vond ik heel erg geloofwaardig. Ik vond haar ook steeds sterker in haar schoenen gaan staan. Lucas’ verhaal was een beetje bizar, vooral in het begin. Bij hem was vooral zijn wil om alles te begrijpen alles overstijgend. Dit is totaal anders dan bij Adam, die doorgaat zonder om te kijken. Ergens was het ook wel jammer dat Adam en Kirsten zo weinig naar voren kwamen in het verhaal. Avery werkte mij vooral op mijn zenuwen met haar manier van doen. Ze is ontzettend wispelturig, verwend en onvolwassen. De manier waarop ze met haar vriendje om gaat en vervolgens naar Lucas kijkt. Ik ging me door het boek steeds meer aan haar irriteren.

De wending die het verhaal nam werd beetje bij beetje aangekondigd, dus als een grote verrassing kwam de ontknoping niet. Wel was het ontzettend goed uitgewerkt. Door de schrijfstijl van Altebrando moet je steeds wel een stukje doorlezen. Eén hoofdstuk bleef bij mij nooit bij één hoofdstuk. Zelfs nadat het duidelijk wordt welke kant het verhaal op gaat, moet je wel doorlezen om de details zo snel mogelijk te leren kennen. Ondanks dat er wel een spanning in het verhaal zit, had ik iets meer spanning verwacht. Daarnaast was het liefdesverhaal ongeloofwaardig, tevens onnodig voor mijn gevoel.

The Leaving was absoluut een spannend boek omdat je moet weten wat er is gebeurd met Max en de andere vijf de afgelopen elf jaar. Toch had ik iets meer spanning verwacht. Het liefdesverhaal was ongeloofwaardig maar voor de rest voelde de personages goed uitgewerkt uit met ieder een eigen stem. Nadat ik de laatste pagina had omgeslagen, bleef ik nog een tijdje over dit boek nadenken!

The Leaving wordt deze maand uitgegeven in het Nederlandse onder de titel Verdwenen bij uitgeverij Young and Awesome. Hij is vanaf 19 oktober beschikbaar.

Advertenties

Een reactie op “The Leaving

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s