Bridget Jones’s Baby

Bridget Jones’s Baby

Acteurs: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Demsey e.a.
Genre: Komedie, romantiek
Tijd: 2 uur en 3 minuten
Jaar: 2016
Serie: Bridget Jones #3

bridget_joness_baby_poster

En ze leefden nog lang en gelukkig‘ blijkt niet weggelegd voor Bridget Jones (Zellweger). Na haar break-up met Mark Darcy (Firth) is ze in de veertig en opnieuw single. Bridget besluit zich te focussen op haar baan als producent van een nieuwsprogramma en brengt veel tijd door met haar vrienden. 
Het lijkt alsof ze nu eindelijk alles onder controle heeft en dat er niets meer mis kan gaan… Maar dan ontmoet ze een onweerstaanbare Amerikaan: Jack (Dempsey) en haar liefdesleven staat weer op z’n kop. Deze man heeft alles wat de Britse Darcy mist. Geheel ongepland, blijkt Bridget in verwachting te zijn en weet ze niet zeker wie van de twee mannen de vader is… (Pathe)

Ik had nog nooit een Bridget Jones film gezien, volgens mij ben ik daar een unicum in. Een goeie vriend vroeg mij mee en de trailer zag er veel belovend uit. Toen wij de zaal binnenkwamen was hij zo ongeveer de enige man in de zaal en ik waarschijnlijk de enige vrouw die geen van de vorige delen had gezien.
Terug naar de film, van de trailer kreeg ik een grappige indruk maar ik hoopte vooral dat niet alle grappige momenten al in de trailer geplakt worden. Dit zie je helaas vaker bij dit soort komedies. Gelukkig was dit niet het geval, ook al raad ik aan om de film te kijken zonder de trailer vooraf te zien. Dat maakt de grappige momenten net iets grappiger. Ik heb oprecht echt genoten van deze film, gewoon een heerlijke komedie waarbij je niet te veel hoeft na te denken. Verstand op nul en kijken maar.

bridget-jones-baby

Het verhaal zelf was minder voorspelbaar dan ik had verwacht. Daarnaast vond ik de karakters echt fantastisch, niet alleen Bridget, Mark en Jack maar ook Bridgets collega’s bij de tv en haar vrienden. Er was geen moment dat de film saai werd of er te veel dezelfde grappen in zaten. De hoeveelheid fuck was ook heerlijk in plaats van die Amerikaanse komedies of films waarin nooit gevloekt wordt(maar wel enorm veel geweld wordt gebruikt). De kleine bijrol van Ed Sheeran was leuk gedaan. Patrick Dempsey was een lust voor het oog(ik mis hem in Grey’s Anatomy). Colin Firth is gewoon een formidabele acteur, maar hij was wel oud geworden. En dat einde? Dat vond ik oprecht een sterk einde voor zo’n film. Ik ga deze film zeker nog een keer kijken(en misschien ook eens de eerste twee delen bekijken).

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s