Recensie: 100 People who changed the world

Life: 100 people who changed the world

Uitgeverij: Life books
Jaar: 2010
Genre: informatief
Bladzijdes: 128
Bindwijze: hardcover
Serie: –
Waardering: 3 sterren

100 people

Presents the religious and political leaders, artists, scientists, and adventurers such as Albert Einstein, Madame Curie, Thomas Paine, Igor Stravinsky, Elvis Presley, and others. This title examines the issues of race in the lives of not only Rosa Parks and Nelson Mandela and Barack Obama, but of Jesse Owens and Jackie Robinson and Muhammad Ali. (Goodreads)

Dit was één van mijn aankopen toen ik voor het eerst naar een boekenfestijn ging afgelopen januari. Honderd mensen die de wereld veranderden, waar baseer je dat in hemelsnaam op? En hoe kies je tussen die vele mensen die iets voor onze wereld hebben betekend? Als geschiedenisstudent ben ik daar natuurlijk ontzettend benieuwd naar.

Het boek is opgedeeld in meerdere onderdelen:
– Introductie: hierin wordt uitgelegd wat de criteria waren bij het kiezen van de 100 mensen. En tevens leggen ze uit waarom ze voor bepaalde personen hebben gekozen, en voor andere juist niet.
-Religious Figures & Philosopher Kings
– Leaders= elected and not
– Scientists, inventars & innovaters
-Cultural Icons
-Just one more…
In al deze categorieën wordt dezelfde volgorde aangehouden. In chronologische volgorde worden verschillende personen belicht. In een stukje tekst worden de personen uitgelicht. Naast wat korte levensinformatie wordt uiteraard verteld waarom ze zo bijzonder voor onze geschiedenis. Wat hebben zij gedaan waardoor zij een plaatsje in deze top 100 verdienen.

Van veel personen had ik al gehoord. Maar er waren er ook nog genoeg waarover ik nog nooit had gehoord. Zo waren onder andere Billy Graham, Leif Eriksson, Nicéphore Niépce, Jonas Salk en Phineas Taylor Barnum voor mij onbekende. Waar ik even bang voor was, was dat het te veel op het westen gericht zou zijn. Gelukkig was dit niet volledig het geval. Ook genoeg personen uit Afrika en Azië kwamen voorbij.

Ik vond het een leuk boek om tussendoor te lezen. De categorieën maakten het overzichtelijk. Er komen veel diverse personen aan bod,  vaak met schitterende foto’s. Daarnaast zijn de teksten informatief, maar niet te droog. Vaak staan er ook leuke weetjes tussen. Een grappig, informatief boek voor tussendoor!

Advertenties

Een reactie op “Recensie: 100 People who changed the world

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s