Recensie: The Coincidence of Callie and Kayden

The Coincidence of Callie and Kayden – Jessica Sorensen

Uitgeverij: Sphere
Jaar: 2012
Genre: New Adult, roman, contemporary
Bladzijdes: 353
Bindwijze: paperback
Serie: The Coincidence … #1
Waardering: 4.5 sterren

18591022

From the bestselling author of The Secret of Ella and Micha comes a mesmerizing novel of fate, friendship, and the healing power of love . . . 
For Kayden, suffering in silence was the only way to survive. If he was lucky, he could keep his head down, do as he was told, and make it through the day. But one night it seemed like his luck-and his life-might finally end . . . until an angel named Callie appeared just in time to rescue him.
Callie has never believed in luck. Not since her twelfth birthday when everything was taken from her. After the worst was over, she locked up her feelings and vowed never to tell anyone what happened. Now, six years later, she continues to struggle with the painful secret that threatens to consume her.
When fate lands Kayden and Callie at the same college, Kayden is determined to get to know the beautiful girl who changed his destiny. Quiet and reserved, Callie still fears letting anyone else into her world. But Kayden is certain that Callie has come back into his life for a reason. And the more he tries to be a part of her life, the more he realizes that, this time, it’s Callie who needs to be saved . . .
(Goodreads)

Ja, het heeft even geduurd maar hier is dan eindelijk de recensie van The Coincidence of Callie and Kayden!

Dit verhaal was best wel bijzonder en heftig, met daarin onderwerpen als huiselijk geweld, seksueel misbruik en zelfverminking. Beide hoofdpersonages zijn op hun eigen manier “verminkt”. Langzaam kom je steeds meer te weten wat er in het verleden is gebeurd, en waarom ze getraumatiseerd zijn.

Het verhaal begint met een proloog. Daarna maak je een tijdsprong van vier maanden. Je merkt gelijk dat in die vier maanden Callie al wat veranderd is. Ze is iets opener en vrijer geworden. Dit komt het verhaal ten goede. Je krijgt een blik op hoe gesloten Callie was toen ze nog thuis woonden en wat een verschil van vier maanden op de universiteit kan maken op iemands karakter. Ze is nog steeds gesloten maar wel iets vrolijker. Ook al weet je niet wat er met Callie is gebeurd, die proloog voelde erg donker aan. Je voelde gelijk dat er iets mis is. Ook wordt ze geconfronteerd met Kayden en z’n vader, wat later nog terugkomt in het verhaal.

Callie en Kayden gaan naar dezelfde universiteit zonder dat ze het weten. Nadat ze per ongeluk tegen elkaar opbotsen groeit er langzaam vriendschap tussen die twee. En (beetje voorspelbaar) groeit dit langzaam uit tot meer. En dat vind ik een van de sterke punten van dit boek: de tijd die het kost om de vriendschap op te bouwen. Het is niet van de een op de andere dag. Het groeit! En dat vind ik erg sterk omdat in veel boeken tegenwoordig het allemaal insta-love is.

Je leest zowel vanuit Callie als van Kayden en zo krijg je een goed kijkje in hun karakter. Het wordt duidelijk waarom ze zo zijn en wat ze hebben meegemaakt. Er wordt steeds beetje bij beetje onthuld wat er in het verleden heeft plaatsgevonden. De karakters zijn echt gelijkwaardig aan elkaar, in plaats van dat de man overheersend is. Zoals je iets te veel leest in New Adult boeken. Je leeft mee met de karakters en hoopt oprecht dat ze een soort van geheeld kunnen worden en elkaar kunnen vertrouwen. Daarnaast vind ik Seth en Luke ook heerlijk bij-personages en ben ik erg benieuwd naar hun verhalen. Maar aan de andere titels in de serie te zien ga ik dat verhaal ook te horen krijgen. Sorensen laat je hunkeren naar meer. Meer onthulling en meer liefde die na een tijdje van de pagina’s afspat. Haar schrijfstijl is erg prettig. Ondanks de zware onderwerpen die aan bod komen leest het boek erg snel weg door de stijl die Sorensen hanteert. Ook komt er genoeg humor, misschien af en toe een beetje zwart maar daar houd ik wel van, aan bod. Dat maakt het af en toe net wat luchtiger. Daarnaast komen er prachtige quotes uit het boek, hiervan heb ik er een paar weken geleden al een paar gepost maar er komt nog een post met quotes.

Dan dat einde! Dat vond ik echt afschuwelijk. Ik zat echt met open mond. Is dit het eind???? Nee dat kan niet!!! Grrrrrr, gelukkig heb ik deel twee al dus ik gewoon verder lezen. (Ook al durf ik dat nog niet zo goed). Maar het laat je in ieder geval naar deel twee hunkeren.

Advertenties

2 reacties op ‘Recensie: The Coincidence of Callie and Kayden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s