Tv-serie #3: The Musketeers

Ja het is weer tijd voor nieuwe tv-serie van de week. En deze week is dat… The Musketeers.

Er zijn al talloze films en series gemaakt over De Drie Musketiers(gebaseerd op het boek van Alexander Drumas). Dit is een van de nieuwste serie, gemaakt door de BCC. De bekende personages uit het boek: Athos, D’Artagnan, Aramis, Porthos, Constance, Milady en kardinaal Richelieu, komen ook terug in de serie.

Het verhaal speelt zich af in de 17e eeuw in Frankrijk. De musketiers zijn de elite soldaten van de Franse koning, Louis XIII. Het verhaal begint met D’Artagnan die naar Parijs vertrekt en zich door de omstandigheden aansluit bij de musketiers. Hij gaat vooral om met de goedgetrainde Athos, Aramis en Porthos. De serie volgt hen terwijl ze het opnemen tegen vijanden van de koning en tegen kardinaal Richelieu. Kardinaal Richelieu, vertrouwelinge van de koning, is eigenlijk de grootste vijand van de musketiers.

Daarnaast komen door de afleveringen door ook het verleden van de musketiers aan bod waardoor je ze steeds beter leert kennen. Belangrijk gebeurtenissen uit het boek komen ook in de serie aan bod maar op een andere manier waardoor het een stuk origineler wordt. Deze serie biedt eigenlijk meer een moderne blik op de musketeers.
De serie heeft zijn personages goed gecast, en daarnaast zijn de meeste niet heel bekend wat weer verfrissend is. Vooral kardinaal Richelieu vind ik erg geloofwaardig, omdat hij het vileine trekje erg goed naar voren komt. Maar de musketiers vind ik geweldig. Alle vier zijn verschillende karakters en erg leuk en grappig. Ook de connectie tussen de vier heren is erg goed en geloofwaardig. Je gelooft echt dat ze al jaren samen vechten.
De kostuums, de vechtscènes en de locaties laten je echt in de zeventiende eeuw wanen. Daarnaast is er nog een hoop humor, ik heb echt zo vaak moeten lachen om deze serie. Tevens is er ook nog de nodige actie, wat anders met de musketiers, en natuurlijk mogen ook drama en liefde niet ontbreken. (En had ik al verteld dat de mannen er ook onwijs goed uitzien :P)

Op het moment zijn er twee seizoen, en werd voor het eerst uitgezonden in 2014. Het eerste seizoen staat ook op Netflix, voor de mensen onder ons met Netflix. Op het moment zijn ze bezig met het derde seizoen te filmen. Elk seizoen heeft tien aflevering, en elke aflevering duurt ongeveer vijftig minuten.

Deze serie heeft een beetje van alles: actie, humor, liefde en drama. Ook geeft de serie een nieuwe, moderne kijk op de musketiers! Ook vind ik het tevens wat origineler dan de andere films en series die over de musketiers gaan. En niet alleen zijn de mannen vechtersbazen, ook de vrouwen staan hun mannetje.

En nog een extra trailer om jullie te overtuigen 😉

Advertenties

Een reactie op “Tv-serie #3: The Musketeers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s