Recensie: The Heir

The Heir – Kiera Cass

Uitgeverij: Haper Teen
Jaar: mei 2015
Genre: YA, Roman, dystopian ya
Bladzijdes: 346
Bindwijze: Hardcover
Serie: The Selection #4
Waardering: 4 sterren

22918050

Princess Eadlyn has grown up hearing endless stories about how her mother and father met. Twenty years ago, America Singer entered the Selection and won the heart of Prince Maxon—and they lived happily ever after. Eadlyn has always found their fairy-tale story romantic, but she has no interest in trying to repeat it. If it were up to her, she’d put off marriage for as long as possible.
But a princess’s life is never entirely her own, and Eadlyn can’t escape her very own Selection—no matter how fervently she protests.
Eadlyn doesn’t expect her story to end in romance. But as the competition begins, one entry may just capture Eadlyn’s heart, showing her all the possibilities that lie in front of her . . . and proving that finding her own happily ever after isn’t as impossible as she’s always thought.
(Goodreads)

Deze recensie schrijven viel me erg zwaar, dus daarom heeft het ook even geduurd voor hij online kwam. Ik vond het een heerlijk boek en vloog er ook echt doorheen. Maar dan het formuleren van een recensie, dat is toch nog best lastig.

Ten eerste, die schitterende cover. Alleen al daarom wou ik hem in mijn kast hebben staan. Van alle vier de covers, vind ik deze het mooiste. En ik ben nu al benieuwd hoe de laatste cover eruit zal gaan zien!

Oké, over naar het verhaal. Daar gaat het natuurlijk om. In plaats van America, volgen we nu haar dochter, kroonprinses Eadlyn. Het verhaal speelt zich 20 jaar af na The One. Dit keer moet, ja ze heeft weinig keus, een selectie houden om haar “droomprins” te vinden. Dit is vooral een afleiding voor wat er echt in het land gebeurd.
De schrijfstijl van Cass blijf ik gewoon enorm fijn vinden. Het leest enorm prettig en je vliegt door het boek heen. Het boek had ik dan ook binnen één dag uit! En dan dat einde: stomme, klote cliffhanger!

Eadlyn is niet de meest gemakkelijke persoon. Ze komt nogal verwend over, om het zacht uit te drukken. Maar ze werkt wel enorm hard om haar vader te helpen, en is vast besloten om een goede koningin te worden. Daar moet je toch haast wel bewondering voor hebben, toch?! Maar dan de manier waarop ze met de jongemannen omgaat. Ze heeft echt nog een hoop te leren! Maar ik denk dat deels ook voortkomt uit onwetendheid. Tevens mag ze best eens om hulp vragen. Hoe ze de eerste jongemannen naar huis stuurde, dat kon echt niet!
En dan de heren zelf. In het begin had ik enorm veel moeite om de heren uit elkaar te houden, en dat duurde ook zeker tot halverwege het verhaal. Dat vond ik wel erg jammer. Maar de jongens die er nu nog zijn vind ik echt enorm leuk. Ik heb absoluut mijn favoriete, maar die hou ik nog even lekker voor mijzelf 😉
Gelukkig komen ook oude bekende langs. Ik moest ze enorm hard lachen toen May haar opwachting maakte. Heerlijk om haar weer terug te zien. En ook van de oude bekende heb ik genoten. Zo leuk om te horen hoe het hun is vergaan en hoe het nu met hen gaat. America en Maxon blijven daarnaast gewoon een leuk stel. En met de nieuwe personages heb ik me ook uitstekend vermaakt. Ik hoop dat in het laatste boek Eadlyns broers, Ahren, Kaden en Osten, nog meer naar voren komen. Ik vind die namen ook super en origineel bedacht trouwens. Maar ik vond ze iets te veel aan de oppervlakte blijven.

De wereld die Cass heeft gecreëerd is erg interessant, maar blijft jammer genoeg erg aan de oppervlakte. Hier had veel meer uitgehaald kunnen. Hoe zijn de rebellen tegenwoordig vertegenwoordigt bijvoorbeeld, en misschien iets meer invloed van de heren. Misschien in boek vijf, maar dat verwacht ik niet.

Ik heb enorm genoten, maar toch denk ik dat Cass meer de diepte in had gekund. Zowel met haar personages als met haar wereld. Toch ben ik wederom weer erg nieuwsgierig naar het volgende(en laatste) boek, niet alleen door die cliffhanger maar ook uit nieuwsgierig voor hoe het voor Eadlyn en haar mannen gaat aflopen.

The Heir zal binnenkort ook in het Nederlands uitkomen, onder de naam De Prinses

Hebben jullie dat ook weleens, dat een recensie toch moeilijk te schrijven valt ook al vond je het een heerlijk boek?

Advertenties

3 reacties op ‘Recensie: The Heir

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s