Tv serie #1: Downton Abbey

Tv-serie van de week: Downton Abbey

Elke vrijdag zal ik een van mijn favoriete bespreken. Aangezien ik nogal veel series kijk, zijn het er nogal wat. Ik trap af met een van de mooiste series die wordt gemaakt: Downton Abbey.

De serie speelt zich af in het fictieve Downton Abbey, een statig landhuis van de graaf en gravin Grantham. Het volgt zowel de levens van de aristocratische familie Crawley, als van de bedienden. De familie Crawley bestaat uit lord en lady Grantham(Robert en Cora) en hun drie dochters: Mary, Edith en Sybil. Ook is er nog de moeder van lord Grantham: Lady Violet Grantham. Zij is by far mijn favoriet. Daarnaast heb je ook nog het personeel wat een belangrijke rol speelt in het verhaal. Het personeel staat onder leiding de butler, Carson, en mrs. Hughes. Dan heb je nog de kokkin, de kamermeisjes, de kamerheer enzovoort.

Het verhaal begint in 1912. Lord Grantham krijgt bericht dat zijn neef, en erfgenaam, is omgekomen op de Titanic. Hierdoor wordt de erfgenaam geïntroduceerd, Matthew, en zijn moeder. Zij komen uit de middenstand en moeten wennen aan hun nieuwe status en leven. Daarnaast worden er nieuwe uitvindingen geïntroduceerd, zoals elektriciteit en de telefoon!

Eén van die dingen die zo schitterend aan deze serie is, is de manier waarop het gefilmd is. Je loopt met de mensen mee door het kasteel, en de manier waarop is echt magnifiek. En dan heb je ook nog de muziek die er zo goed bij past. Ook het verschil tussen de aristocratische familie en het personeel wordt goed duidelijk gemaakt. Aan kleine details is nagedacht, zoals de angst die er was voor elektriciteit. En ook de kostuums zijn schitterend, ook al benijd ik de vrouwen uit die tijd niet met hun korsetten.

Maar de cast is waarschijnlijk toch wat deze serie zo goed maakt. De personages zijn zo goed gecast. En ook het script is enorm goed. Er zitten zulke goed opmerkingen en grappen in. Mijn favoriet is de grootmoeder, Lady Violet Grantham. Zij wordt gespeeld door Maggie Smith en dat doet ze met verve! Hoe zij op alles inhaakt en altijd bij zichzelf blijft staan. Haar uitspraken zijn echt legendarisch! Echt fantastisch. Ook de drie zussen vind ik enorm leuk, ze zijn enorm verschillend van karakter. Ze gedragen zich echt zoals zussen zijn. En dan heb je nog Matthew, de hottie van de serie!

Dus, het formidabele filmwerk, de mooie muziek, het goed geschreven script, de fantastische act en de manier waarop ze op de correcte manier het tijdsbeeld hebben weergeven, echt fantastisch. Ga dus gewoon kijken, je zal absoluut niet teleurgesteld worden.

Op het moment zijn er vijf seizoenen, en seizoen 6(het laatste seizoen) wordt dit najaar uitgezonden!

Advertenties

Een reactie op “Tv serie #1: Downton Abbey

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s