Recensie: After – Anna Todd

Review After – Anna Todd

Uitgeverij: Gallery Books
Jaar: 2014
Genre: New Adult
Bladzijdes: 592
Bindwijze: paperback
Serie: After #1
Waardering: 4 sterren
after

Tessa is a good girl with a sweet, reliable boyfriend back home. She’s got direction, ambition, and a mother who’s intent on keeping her that way. 
But she’s barely moved into her freshman dorm when she runs into Hardin. With his tousled brown hair, cocky British accent, tattoos, and lip ring, Hardin is cute and different from what she’s used to.
But he’s also rude—to the point of cruelty, even. For all his attitude, Tessa should hate Hardin. And she does—until she finds herself alone with him in his room. Something about his dark mood grabs her, and when they kiss it ignites within her a passion she’s never known before.
He’ll call her beautiful, then insist he isn’t the one for her and disappear again and again. Despite the reckless way he treats her, Tessa is compelled to dig deeper and find the real Hardin beneath all his lies. He pushes her away again and again, yet every time she pushes back, he only pulls her in deeper.
Tessa already has the perfect boyfriend. So why is she trying so hard to overcome her own hurt pride and Hardin’s prejudice about nice girls like her?
Unless…could this be 
love?
Now newly revised and expanded, Anna Todd’s After fanfiction racked up 1 billion reads online and captivated readers across the globe. Experience the Internet’s most talked-about book for yourself!
There was the time before Tessa met Hardin, and then there’s everything
AFTER Life will never be the same
(Goodreads)

Een fanfiction over one direction, ja daar was ik wel erg nieuwsgierig naar. Ik heb zelfs de wattpad versie van deel één gelezen, en ik was benieuwd of het verhaal mij weer zo zou trekken, nu het herschreven is. En dat gebeurde!

Ik vond het begin gelijk erg sterk. Door de proloog, die nieuw is in het boek, werd ik onmiddellijk weer in het verhaal getrokken. Tessa, de hoofdpersonage, is nog onwijs naïef en een beetje een burgerlijk trutje. En zij haalde dan ook geregeld het bloed onder mijn nagels vandaan. Ondanks dat Tessa dus geregeld het bloed onder mijn nagels vandaan haalde, wilde ik toch enorm graag verder lezen.  Hiervoor geef ik Todd complimenten, want als een hoofdpersonage mij irriteert lees ik meestal niet zo snel verder. Ook vind ik de evolutie die Tessa door het boek heen maakt erg fijn. Ze groeit, ook al blijft ze af en toe vreselijk naïef en irritant.
En ja, ik ben dol op Hardin. Hij is absoluut niet het ideale vriendje maar god, wat vind ik dit een heerlijke vent. Door het hele boek wordt je heen en weer geschud of hij Tessa nou wel of niet leuk vindt. En door die cliffhanger op het eind wordt dat alleen maar versterkt.

Een punt van kritiek is de relatie tussen Tessa en Hardin, dit is absoluut geen gezonde relatie en ik vind dat dit absoluut benoemd moet worden. Ook veel jonge meiden(fans van One Direction) lezen dit boek en krijgen een verkeerd beeld van wat een gezonde relatie is. Ik kan me ook voorstellen dat dit mensen irriteert, en dat ze daardoor het boek wegleggen.

Als je bang bent dat dit een one direction aftreksel wordt, wees niet bang. Het heeft niks met one direction te maken. De namen zijn in de boeken veranderd, en zelfs hun muziek komt er niet in naar voren. Ik kan me niet voorstellen dat de mannen van one direction echt zo zijn. Laat je dus absoluut niet tegenhouden om daardoor het boek niet te gaan lezen.

Met dit boek is het eigenlijk heel simpel: you love it or you hate it.
Ik ben van het eerste. Ik vind het een heerlijk boek ondanks mijn kritiek erop. Het boek was erg lastig wegleggen, en dankzij die stomme cliffhanger op het eind wil ik alleen maar meer. Ik hoop dat er mee uitleg komt over het verleden van Hardin en ook over Tessa’s vader wil ik meer weten. Het boek heeft iets, iets wat ik lastig kan benoemen, waardoor ik meer en meer wil.

Advertenties

4 reacties op ‘Recensie: After – Anna Todd

 1. Persoonlijk was ik geen fan van dit boek. Ik heb ze op Wattpad gelezen en ondanks dat zoveel mensen het geweldig vonden vond ik het net een beetje te ver gezocht. Maar na het lezen van je review heb ik er toch wel een ander beeld over.

  Na het eerste deel te hebben gelezen had ik ook nooit het gevoel dat het over One Direction ging maar vele hadden verteld dat toen het herschreven werd daadwerkelijk veel One Direction bevatten. Ben zeer blij te lezen in je review dat dit niet zo het geval is.

  Wie weet, misschien in de toekomst dat ik me er toch toe breng om de serie te lezen.

  Like

  1. Leuk dat je door mijn recensie toch een beetje een ander beeld hebt gekregen!
   Ik heb zowel de wattpad versie gelezen als het boek. Ik kan me inderdaad indenken dat je het iets te ver gezocht vond. Dat na het herschreven er opeens wel veel One Direction in voor komt vind ik echt onzin. Ik heb deel twee ook gelezen, en ondanks dat ik groot One Direction fan ben, vind ik dat er echt geen one direction aspecten naar voren komen.(Op misschien de tattoeages na :P)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s